• Türkçe
  • English
Genel Kategori
Anasayfa / Blog / Genel Kategori
  • TELESKOPİK KONVEYÖR
    konveyörler birbirlerinin içerisinden çıkarak uzar ve yükleme yapılacak aracın içine giren konveyör sistemleridir. Teleskopik konveyör sistemleri 3 kademeli , 2 kademeli veya da tek kademeli olarak imal edilebilmektedir.
    Devamını Oku...
  • TARTIM KONVEYÖR
    Konveyör sistemi üzerinde ağırlık ölçüm uygulamalarıdır. Konveyör sistemi içerisine kantar sabitlenmesi ile üzerine gelen ürünün tartıp aynı anda sevkiyatını yapan konveyör sistemleridir.
    Devamını Oku...
  • Serpantin Isıtıcı Seçim Kriterleri
    Isıtıcı serpantin alın hızı, soğutucu serpantindeki alın hızı kadar kritik bir değerdir.Serpantinde sirküle eden suyun sıcaklığının, serpantini terk eden havanın sıcaklığından oldukça yüksek olması nedeniyle, serpantin yüzey alanı dolayısıyla serpantin sıra sayısı ve buna bağlı olarak serpantin hava tarafı basınç kaybı soğutucu serpantine göre oldukça düşük çıkmaktadır.Isıtıcı bataryalarda hava hızının 3m/s’yi geçmemesi tavsiye edilir.
    Devamını Oku...
  • Asatal Paletli Konveyör
    Tane veya toz halindeki dökme yüklerin taşınmasında en son kullanılan usullerden biridir. Sağlanan hava akımı(saniyede 30-40 metre) yardımıyla tane ve toz halindeki kimyevi maddeler (maden filizleri, un, vs.) ve dökme yükler oldukça hızlı bir şekilde sürüklenebilir. Bu şekilde taşıma kapasitesi çok artırılabilir.
    Devamını Oku...
  • Konveyör Çeşitleri
    Pvc Bantlı Konveyör, Modüler Bantlı Konveyör, Zincirli Konveyör, Avare Rulolu Konveyör
    Devamını Oku...
  • Konveyör Nedir?
    Konveyör, her hangi bir malzemenin bir uçtan diğer uca aktarılmasını sağlayan devamlı aktarma mekanizmasıdır. Konveyörlerin hareketi motor gücü, insan gücü ve yer çekimi kuvveti ile sağlanabilir.
    Devamını Oku...
  • Serpantin Isıtıcı Nedir?
    Havanın ısıtılması için kullanılan serpantinler sıcak sulu, kızgın sulu, buharlı ve elektrikli olabilir. Isıtıcı serpantinlerde havanın ısıtılması sabit özgül nemde gerçekleştiği için havaya transfer edilen ısı havanın duyulur ısısının yani sıcaklığının artmasına neden olmaktadır.
    Devamını Oku...
  • Makina nedir?
    Makina, herhangi bir enerji türünü başka bir enerjiye dönüştürmek, belli bir güçten yararlanarak bir işi yapmak veya etki oluşturmak için dişliler, yataklar ve miller gibi çeşitli makina elemanlarından oluşan düzenekler bütününe denir. Herhangi bir mekanik parçası olmayan elektronik veya organik aygıtlara da makina denir. Makinalar belirli bir işin gerçekleştirilmesinde ya da fiziksel bir işlevin yerine getirilmesinde, insan ya da hayvan gücüne yardımcı olmak veya tümüyle onların yerini almak için geliştirilmişlerdir.
    Devamını Oku...
Blogda Arayın
Kategoriler
En Çok Görüntülenenler

Sayfa

WhatsApp Link Phone Link
güçlü referansların bir bildiği var!